Gifvrije (onkruid)bestrijding
Chemische bestrijdingsmiddelen zijn schadelijk voor het water- en bodemleven. Ze vormen een risico voor de drinkwaterbereiding en dus voor de volksgezondheid. Ook middelen als azijn, zout en chloor zijn schadelijk voor water, de bodem en organismen die daarin leven. Het gebruik van chemische middelen is niet nodig. Verwijder onkruid op een milieuvriendelijke manier. Er zijn namelijk voldoende alternatieven voor het handmatige verwijderen van onkruid beschikbaar, zoals branden en borstelen. Je kunt ook heet water of stoom gebruiken.
Kosten
Voor het verbranden of wegstomen van onkruid is gereedschap noodzakelijk.
Wateroverlast
Draagt niet of in minimale mate bij aan het voorkomen van wateroverlast.
Droogte
Draagt niet of in minimale mate bij aan het voorkomen van droogte.
Hittestress
Draagt niet of in minimale mate bij aan het voorkomen van hittestress
Waterkwaliteit
Chemische bestrijdingsmiddelen zijn schadelijk voor het water- en bodemleven en vormen een risico voor de drinkwaterbereiding en dus voor de volksgezondheid.
- Tienduizenden Limburgers wonen én tuinieren in een grondwaterbeschermingsgebied. Daar gelden extra regels om het ondergrondse drinkwater van morgen te beschermen. Raadpleeg meer informatie die geldt voor dit specifieke gebied.
Tap lekker Limburgs water
Geniet van de prachtige herfstkleuren in de waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden van Limburg. In tien daarvan hebben we wandel- en fietsroutes uitgestippeld.