Gemeente Eijsden-Margraten


We krijgen vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens piekbuien. Niet langer de tuin sproeien, geen gewassen meer beregenen en extreme hitte zorgen voor overlast tijdens langdurige droge perioden. In tegenstelling daarop staan in natte perioden de straten blank, lopen kelders onder en vervuilt het rioolwater onze omgeving. Het wordt meer regel dan uitzondering als we niet ingrijpen. 

Het is goed te weten dat gemeenten samen met waterorganisaties allerlei maatregelen nemen om overlast in jouw wijk te voorkomen. Zij kunnen de overlast niet alleen oplossen. Alleen met jouw hulp maken we het verschil!

Hittestress

Hittestress

+
Droogte

Droogte

+
Wateroverlast

Wateroverlast

+
Waterkwaliteit

Waterkwaliteit

+

Groene en klimaatvriendelijke tuin


Voer het regenwater niet langer af naar het riool, maar hou het daar waar het valt. Met eenvoudige middelen maak je jouw tuin Waterklaar en verkleinen we de kans op wateroverlast en verdroging van de grond. Een mooie groene én klimaatvriendelijke tuin ligt binnen handbereik.

Subsidieregeling


In een aantal Limburgse gemeenten wordt subsidie vertrekt voor het afkoppelen van de regenpijp en vasthouden van regenwater op eigen terrein. De gemeente Eijsden-Margaten neemt in 2019 niet deel aan deze regeling. Volgend jaar vindt nieuwe besluitvorming plaats.

Klik voor meer informatie op onderstaande button:

Waterklaar actueel


Actueel

Ben jij al Waterklaar?
Het klimaat verandert en daarom neemt de overheid maatregelen.
Lees meer
Maak je tuin eenvoudig Waterklaar
Plaats een regenton
Lees meer

Kennis

Onderzoek

Onderzoeken en innovaties

Lees meer