Gemeente Maastricht


We krijgen vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens piekbuien. Niet langer de tuin sproeien, geen gewassen meer beregenen en extreme hitte zorgen voor overlast tijdens langdurige droge perioden. In tegenstelling daarop staan in natte perioden de straten blank, lopen kelders onder en vervuilt het rioolwater onze omgeving. Het wordt meer regel dan uitzondering als we niet ingrijpen. 

Het is goed te weten dat gemeenten samen met waterorganisaties allerlei maatregelen nemen om overlast in jouw wijk te voorkomen. Zij kunnen de overlast niet alleen oplossen. Alleen met jouw hulp maken we het verschil!

Hittestress

Hittestress

+
Droogte

Droogte

+
Wateroverlast

Wateroverlast

+
Waterkwaliteit

Waterkwaliteit

+

Er geldt een subsidieregeling


Samen gaan we de uitdaging aan om het regenwater niet langer af te voeren naar het riool maar om daar te houden waar het valt. De gemeente Maastricht biedt bedrijven en particulieren subsidie aan voor het afkoppelen van minimaal 200 m2 verhard oppervlak. Daarnaast start de gemeente een pilot voor het geven van subsidie aan particuliere woningeigenaren. Daarom worden maximaal 15 aanvragen in behandeling genomen met een oppervlakte tussen 20 m2 en 200 m2.

Klik voor meer informatie over de subsidieregeling in jouw gemeente op onderstaande button:

Aanmelden voor subsidie kan via het aanmeldformulier:

Kies voor Google Chrome, Internet Explorer of Safari voor optimaal gebruik. Firefox ondersteunt bepaalde functionaliteiten niet.

Waterklaar actueel


Actueel

Wat te doen bij (dreigende) wateroverlast? Kijk op wachtnietopwater.nl!
Ons klimaat verandert snel en grillig. In Limburg gaat dat gepaard met steeds langere perioden...
Lees meer
Fijne feestdagen
Frietjes en oliebollen bakken of gourmetten? Lever het gebruikte vet apart in!
Lees meer

Kennis

Onderzoek

Onderzoeken en innovaties

Lees meer