Gemeente Stein


We krijgen vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens piekbuien. Niet langer de tuin sproeien, geen gewassen meer beregenen en extreme hitte zorgen voor overlast tijdens langdurige droge perioden. In tegenstelling daarop staan in natte perioden de straten blank, lopen kelders onder en vervuilt het rioolwater onze omgeving. Het wordt meer regel dan uitzondering als we niet ingrijpen.

Het is goed te weten dat gemeenten samen met waterorganisaties allerlei maatregelen nemen om overlast in jouw wijk te voorkomen. Zij kunnen de overlast niet alleen oplossen. Alleen met jouw hulp maken we het verschil!

Hittestress

Hittestress

+
Droogte

Droogte

+
Wateroverlast

Wateroverlast

+
Waterkwaliteit

Waterkwaliteit

+

Samen gaan we de uitdaging aan om het regenwater niet langer af te voeren naar het riool maar om het daar te houden waar het valt. Met eenvoudige middelen maak je jouw tuin waterklaar en verkleinen we de kans op wateroverlast en verdroging van de grond. 

De gemeente Stein heeft op dit moment nog geen subsidieregeling. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om per 1 januari 2020 een subsidieregeling in te voeren.

Er geldt een subsidieregeling per gemeente


Waterklaar actueel


Actueel

Tegels eruit, plantjes erin!
Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan door uw tuin te vergroenen. En...
Lees meer
Test automatische waterkering bij woonhuizen
In Gemeente Sittard-Geleen loopt een proef met automatische waterkeringen bij twee woonhuizen....
Lees meer

Kennis

Onderzoek

Onderzoeken en innovaties

Lees meer