Ga naar de inhoud
Oplossingen

Limburg schoon

Clouds

Frietvet


Frietvet en olie veroorzaken verstoppingen van het riool thuis, bij de gemeente en zuivering. Deze verstoppingen zorgen ervoor dat rioolwater belandt in sloten of beken. Dat leidt tot vissterfte, stank en andere overlast voor mens en natuur. Ook zorgt het voor onnodig hoge kosten voor onderhoud aan het riool en de pompen. Giet gebruikt vet terug in een plastic fles of leeg pak melk en lever het in bij een vet recycle inzamelpunt in de buurt.

Ook kleine olie- en vetresten die na het bakken of braden in de pan achterblijven kunnen serieuze problemen in het riool veroorzaken. Klein restje in de pan? Veeg het weg met keukenrol en gooi het in de afvalbak. 

Kosten 1 1 1 1

Er zijn geen kosten aan verbonden

Wateroverlast 1 1 1 1

Vet stolt in het riool en zorgt voor verstoppingen. Die verstoppingen kunnen leiden tot wateroverlast.

Droogte 1 1 1 1

Draagt niet of in minimale mate bij aan het voorkomen van droogte

Hittestress 1 1 1 1

Draagt niet of in minimale mate bij aan het voorkomen van hittestress

Waterkwaliteit 1 1 1 1

Verstoppingen door vet zorgen ervoor dat rioolwater belandt in sloten of beken. Dat leidt uiteindelijk tot vissterfte, stank en andere overlast voor mens en natuur.

  • Limburg heeft zo'n 120 inzamelpunten voor gebruikt (frituur)vet. Bij steeds meer supermarkten, scholen, sportclubs en milieustraten staat een gele container voor gebruikt vet.
  • Raadpleeg: www.frituurvetrecyclehet.nl om te zien waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor jou is.
Meer informatie (niet in het riool)

Tap lekker Limburgs water

Tap lekker Limburgs water

Geniet van de prachtige herfstkleuren in de waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden van Limburg. In tien daarvan hebben we wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

Lees meer
Back to top