Ga naar de inhoud
Oplossingen

Houd water buiten de deur

Clouds

Zelfopdrijvend waterkerend schot plaatsen


Bescherm je woning tegen wateroverlast
Klimaatverandering zorgt voor steeds hevigere regenbuien. Vanwege deze hevige regenbuien is ook de kans op wateroverlast groter. Dat kan vragen om maatregelen om je huis beter te beschermen tegen wateroverlast. Het plaatsen van een zelfopdrijvend waterkerend schot voor een doorgang voorkomt het binnen stromen van water.

Wat is een zelfopdrijvend schot?
Een zelfopdrijvend waterkerend schot sluit doorgangen zoals deuren af en voorkomt het binnenstromen van water. Een zelfopdrijvend schot vormt een vast onderdeel bij je huis. Een zelfopdrijvend schot hoef je niet handmatig te plaatsen. Het komt automatisch omhoog wanneer het in aanraking komt met toestromend water. Zo voorkom je wateroverlast óók wanneer je niet thuis bent.

Kosten 1 1 1 1

Het realiseren van een zelfopdrijvend schot kost ongeveer € 6.000,- per m.

Ruimtegebruik 1 1 1 1

Het heeft zin als water je huis binnenstroomt via de voor- of achterdeur, de koekoek, een deur of andere opening op de begane grond, de kelder in of de garage onder de woning.

Onderhoud 1 1 1 1

Een zelfopdrijvend schot vraagt regelmatig onderhoud, zodat het tijdens wateroverlast goed werkt.

Wat heb je nodig?
Een installateur die gespecialiseerd is in het aanleggen van zelfopdrijvende waterkerende schotten.

Tips
Zorg dat het zelfopdrijvend schot vrij kan bewegen op het moment van de wateroverlast. Een belemmerd of geblokkeerd schot kan niet omhoog komen.
Tap lekker Limburgs water

Tap lekker Limburgs water

Geniet van de prachtige herfstkleuren in de waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden van Limburg. In tien daarvan hebben we wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

Lees meer
Back to top