Ga naar de inhoud

Succesvolle bijeenkomst voor hoveniers over de groenblauwe schoolpleinenrevolutie

Clouds
Gepubliceerd op: 08-03-2023

Op 3 maart organiseerde Waterklaar Noord- en Midden-Limburg een succesvolle bijeenkomst voor hoveniers over de groenblauwe schoolpleinenrevolutie.

We hebben bij Waterklaar de ambitie om 80% van de schoolpleinen in Noord- en Midden-Limburg de komende jaren in te richten tot een groenblauwe speel- en leeromgeving. Schoolpleinen dus, waarbij rekening gehouden wordt met water, droogte, hitte en biodiversiteit.

Om de schoolpleinen aan te pakken hebben we ook de hulp nodig van hoveniers uit de regio. Daarom organiseerden we een interessante kennissessie. Ruim 20 hoveniers namen actief en enthousiast hieraan deel. Aan de hand van een aantal voorbeeldontwerpen van klimaatbestendige schoolpleinen gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over plussen, minnen en de aandachtspunten.

We hopen dat de hoveniers veel inspiratie en ideeën hebben opgedaan en dat we dit terug gaan zien op de schoolpleinen en andere omgevingen. Dank voor ieders inzet en betrokkenheid!

Meer weten over de Groenblauwe schoolpleinen? Kijk dan op www.groenblauwerevolutieschoolpleinen.nl.Succesvolle bijeenkomst voor hoveniers over de groenblauwe schoolpleinenrevolutie
Back to top