Ga naar de inhoud

Tegels eruit, plantjes erin!

Clouds
Gepubliceerd op: 15-10-2019

Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan door uw tuin te vergroenen. En daar krijgt u ook nog subsidie voor!

Het is steeds vaker extreem weer. En volgens de voorspellingen wordt dat alleen maar erger. Te veel bestrating in onze tuinen en een niet van het riool afgekoppelde regenpijp zorgen voor problemen tijdens die hoosbuien. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. Bijvoorbeeld door die stenen te vervangen door planten en de regenpijp af te koppelen van het riool. Dat vermindert niet alleen de overlast, het verbetert ook de luchtkwaliteit, geeft verkoeling in de zomer en vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?
* Ik ben inwoner van de gemeente Beek, Beekdaelen of Sittard-Geleen. 
* Ik ben woningeigenaar of heb een bedrijf.
* Het is een bestaande woning (geen nieuwbouw) of bedrijfspand.
* Mijn pand is nog niet afgekoppeld en ook niet aangesloten op een regenwaterriool. 

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?
Voor de maatregelen die u treft, kunt u een bijdrage krijgen van 10 euro per m2 (tot een maximum volgens de gemeentelijke regeling). 

Subsidie aanvragen
Op deze website vindt u informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Zoals uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en hoe u zich aan kunt melden. Er staan een heleboel tips en mogelijkheden op om het regenwater op uw eigen perceel te verwerken. Via de gemeentepagina kunt u zich aanmelden voor de subsidieregeling in uw gemeente.

Tegels eruit, plantjes erin!
Back to top

contact

Kalender calendar-icon