Ga naar de inhoud
Oplossingen

Vergroenen

Clouds

Tuiny Forest


Een IVN Tuiny Forest voegt kleur, geur en leven toe aan je tuin. Het is een kant-en-klaar pakket vol gifvrije inheemse planten; een inheems bos op tuinformaat. Inheemse planten komen van oudsher in het wild in Nederland voor en hebben zich helemaal aangepast aan de omstandigheden in ons land. Ze zijn beter bestand tegen ziektes en trekken meer bijen, vlinders, vogels en insecten aan dan exotische planten. Hoe meer inheemse soorten we planten, hoe beter dat is voor de biodiversiteit! Met Tuiny Forest laat je je tuin weer bruisen van het leven; een ecologisch feest voor je tuin!

Kosten 1 1 1 1

De kosten zijn afhankelijk van het pakket dat je aanschaft. Er zijn verschillende plantpakketten. Heb je 20m2 grond beschikbaar? Dan kun je een compleet microbos (Tuiny Forest XXL) aanleggen. Maar je hebt ook een microbos van 6m2. Sommige pakketten zijn ook geschikt voor een balkon of dakterras.

Ruimtegebruik 1 1 1 1

Een Tuiny Forest kun je in elke tuin planten. Je hebt al genoeg aan een stuk van 6m2 (twee tweepersoonsbedden naast elkaar). Je kunt het in elke vorm leggen die je maar wilt. Heb je minder ruimte? Kies dan voor een borderpakket of balkonpakket.

Moeilijkheid 1 1 1 1

Je hoeft het niet alleen te doen! Bij de aanschaf van een Tuiny Forest krijg je een Inheemse Bomenwaaier, toegang tot de IVN-Natuuracademie online training Tuiny Forest en download je een gratis stap-voor-stap plantinstructie met tips om de bodem plantklaar te maken. Je tuin natuurvriendelijk maken was nog nooit zo makkelijk.

Onderhoud 1 1 1 1

Een Tuiny Forest is ideaal voor de luie tuinder; je hoeft er in de meeste gevallen maar weinig aan te doen. Het blijft natuurlijk tuinieren en je bepaalt zelf hoeveel werk je eraan besteed. Je kunt de planten hun eigen gang laten gaan. Hierdoor gaan sommige planten domineren, waardoor anderen kleiner blijven. Je kunt er ook voor kiezen om met de snoeischaar te bepalen hoeveel ruimte je de verschillende planten geeft. Meestal is 1x snoeien per jaar voldoende.

Klimaatdoelen 1 1 1 1

Een Tuiny Forest draagt bij aan een groenere leefomgeving en de biodiversiteit.

  • Tuiny Forest is een samenwerking tussen IVN Natuureducatie en Sprinklr, met ondersteuning van ASN Bank. Meer informatie vind je op www.ivn.nl/tuiny-forest.
  • Als inwoner van de regio Maastricht en Heuvelland ontvang je 50% korting op een Tuiny Forest 6m2. Meer informatie en/of bestellen: https://planten.sprinklr.co/waterklaar/.

Waterklaar actueel


Nieuws

Tap lekker Limburgs water
Geniet van de prachtige herfstkleuren in de waterrijke gebieden en zestien...
Lees meer
Op pad met Waterklaar
Op mooie herfstdagen kun je ook in september en oktober nog heerlijk op pad in de Limburgse...
Lees meer

Meer informatie

Onderzoek /parkstad/downloads

Downloads

Lees meer
Onderzoek /parkstad/onderzoeken

Onderzoeken en innovaties

Lees meer
Back to top

contact

Kalender calendar-icon