Ga naar de inhoud
Oplossingen

Houd water buiten de deur

Clouds

Handmatig waterkerende schotten plaatsen


Bescherm je woning tegen wateroverlast
Klimaatverandering zorgt voor steeds hevigere regenbuien. Vanwege deze hevige regenbuien is ook de kans op wateroverlast groter. Dat kan vragen om maatregelen om je huis beter te beschermen tegen wateroverlast. Een van deze maatregelen is het handmatig plaatsen van waterkerende schotten voor doorgangen.

Wat zijn tijdelijke schotten?

Het zijn waterkerende schotten die je zelf kunt plaatsen voor een doorgang zoals een deur. Deze schotten zorgen dat er geen water door de doorgang je woning binnen kan stromen. Zulke schotten worden ook wel overstromingsbescherming en floodbarrier genoemd.

Waterkerende schotten zijn er in verschillende soorten en maten. Veel schotten worden met een kliksysteem vastgezet of zijn geheel demontabel. Je plaatst deze schotten vóór er wateroverlast ontstaat.


Kosten 1 1 1 1

Er zijn vele soorten en maten waterkerende schotten, de prijzen variëren ook. Een schot van één meter breed is te verkrijgen vanaf ongeveer € 700,-.

Ruimtegebruik 1 1 1 1

Deze maatregel heeft zin als water je huis binnenstroomt via de voor- of achterdeur, de koekoek, een deur of andere opening op de begane grond, de kelder in of de garage onder de woning.

Wat heb je nodig?
Werk bij voorkeur met een installateur die gespecialiseerd is in het aanleggen van waterkerende schotten.

Tips
Wanneer je zoekt op internet kun je het best zoeken met termen als waterkerende schotten, overstromingsbescherming of floodbarrier. Je kunt kleine schotten zelf met de hand plaatsen. Voor het plaatsen van grote schotten heb je meerdere mensen nodig. Wanneer de schotten niet in gebruik zijn, dien je ze op te slaan. Je hebt dus opslagruimte nodig. Vaak worden de bevestigingspunten permanent aan het huis gemonteerd.


Waterklaar actueel


Nieuws

Op pad met Waterklaar
Op mooie herfstdagen kun je ook in september en oktober nog heerlijk op pad in de Limburgse...
Lees meer
Op pad op de Groote Heid
De Groote Heide bestaat voornamelijk uit heide. Aan de zuidkant liggen enkele akkertjes, schraal...
Lees meer

Meer informatie

Onderzoek /parkstad/downloads

Downloads

Lees meer
Onderzoek /parkstad/onderzoeken

Onderzoeken en innovaties

Lees meer
Back to top

contact

Kalender calendar-icon