Ga naar de inhoud

Afkoppelingsregeling

Clouds
Gepubliceerd op: 29-09-2021

Fam. van der Lugt is de 50e deelnemer van de afkoppelingsregeling.

Alweer een paar maanden geleden werden de heer en mevrouw van der Lugt uit Schinnen in het zonnetje gezet door de wethouder van de gemeente Beekdaelen; Jeannette Quadvlieg. Zij mochten als 50e deelnemer van de afkoppelingsregeling een fraaie regenton in ontvangst nemen.

Bij de woning van de heer en mevrouw Van der Lugt zijn de regenpijpen afgekoppeld van het riool. Het schone regenwater stroomt nu de vijver in. De overloop van de vijver stroomt vervolgens via een ondergrondse buis een lager gelegen weiland in, waar straks nog een wadi wordt gemaakt. Daar kan het overtollige regenwater de bodem inzakken. In totaal gaat het om zo'n 160 m2 afgekoppeld dak-oppervlak.

Voor het afkoppelen van de regenpijpen vroeg de familie van der Lugt subsidie aan vanuit de afkoppelingsregeling van de campagne ‘Waterklaar’. Zij zijn blij verrast met de ontvangen regenton, welke ook ruimte biedt voor wat plantjes. De plaats waar de ton komt te staan is dan ook al snel bepaald.

Door de regenpijpen af te koppelen, blijft het schone regenwater behouden voor de plek waar het valt. Wethouder Quadvlieg: “Het is gewoon zonde om schoon water, dat prima te gebruiken is voor bijvoorbeeld de eigen tuin, weg te laten lopen via het riool. Ik ben dan ook heel blij dat er veel inwoners in Beekdaelen zijn die dat ook vinden en hun regenpijp afkoppelen. En het is natuurlijk ontzettend leuk om de 50e deelnemer aan de afkoppelingsregeling zo in het zonnetje te mogen zetten!”

Waterklaar actueel


Actueel

Weet wat(er) speelt!
Het klimaat verandert. We krijgen in Limburg steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Deze...
Lees meer
Bosatlas
Een van de boeken die mij uit mijn jeugd is bijgebleven, is de Bosatlas. Een imponerend groot...
Lees meer

Kennis

Onderzoek /parkstad/downloads

Downloads

Lees meer
Onderzoek /parkstad/onderzoeken

Onderzoeken en innovaties

Lees meer
Back to top

contact

Kalender calendar-icon