Ga naar de inhoud
Oplossingen

Ondergrondse opvang

Clouds

Steenwol


Watermanagementsystemen op basis van steenwol vormen een duurzame oplossing bij wateroverlast als gevolg van extreme regenval in stedelijk gebied.

Het systeem bestaat uit dunne (standaardelement 100 x 120 x 15 cm), lichte (minder dan 20 kg) steenwolelementen, die het regenwater absorberen om het vervolgens gedoseerd te infiltreren in de bodemlaag of af te voeren naar het riool. Steenwol elementen kunnen in zeer korte tijd 95% van hun volume aan water opnemen en hebben een doorvoersnelheid van 200 meter per dag. Met andere woorden: Een kubieke meter Rockflow-systeem kan 950 liter water opnemen in 8 tot 10 minuten.

Bij extreme neerslag wordt het water dus snel en effectief gebufferd. Eenmaal verzadigd, kan het steenwolelement geleidelijk en verspreid over 24 uur het water laten infiltreren naar de ondergrond of afvoeren naar het riool.

Steenwol is daarnaast een natuurlijk materiaal (gemaakt van natuurlijk gesteente) dat op een duurzame manier wordt geproduceerd. Steenwol is 100% recyclebaar.

Waterklaar actueel


Actueel

Gooi mondkapjes en handschoenen niet in toilet of rioolput!
Billendoekjes, tampons, poetsdoekjes, condooms, hondenpoepzakjes... op de...
Lees meer
Steun van Parkstad voor campagne Waterklaar
Artikel NR1 Dagblad de Limburger, Jos Cortenraad‘Je kunt zelf iets doen tegen...
Lees meer

Kennis

Onderzoek /parkstad/onderzoeken

Onderzoeken en innovaties

Lees meer
Back to top

Kalender calendar-icon