Is uw tuin al Waterklaar?

Gepubliceerd op: 19-06-2019

Regenpijp? De zaag erin!
Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan door het regenwater af te koppelen van het riool. En daar krijgt u ook nog subsidie voor!

Het is steeds vaker extreem weer. Volgens de voorspellingen wordt dat alleen maar erger. Bij hevige regen leidt dat soms tot wateroverlast. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. Bijvoorbeeld door een regenpijp af te koppelen van het riool en het regenwater daar te houden waar het valt. Dat vermindert niet alleen de overlast, het levert ook een besparing doordat er minder schoon water gezuiverd hoeft te worden. Bovendien houden we zo het grondwater op peil.

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?
* ik ben inwoner van een Parkstadgemeente
* ik ben woningeigenaar
* het is een bestaande woning (geen nieuwbouw)
* mijn pand is nog niet afgekoppeld en ook niet aangesloten op een regenwaterriool
* ik wil een oppervlakte van meer dan 20m2 afkoppelen 

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?
Voor de maatregelen die u treft, kunt u een bijdrage krijgen van 10 euro per m2 (tot een maximum van 25.000 euro). U mag pas afkoppelen als uw subsidieaanvraag is goedgekeurd.

Subsidie aanvragen
Op de website www.waterklaar.nl/parkstad vindt u informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Zoals uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en hoe u zich aan kunt melden. Er staan een heleboel tips en mogelijkheden op om het regenwater op uw eigen perceel te verwerken. Als u besluit om maatregelen te treffen en subsidie aan te vragen, komt er een adviseur bij u langs die samen met u de mogelijkheden bekijkt, u adviseert en helpt met het invullen van het aanvraagformulier.

Waterklaar actueel


Actueel

Wat te doen bij (dreigende) wateroverlast? Kijk op wachtnietopwater.nl!
Ons klimaat verandert snel en grillig. In Limburg gaat dat gepaard met steeds langere perioden...
Lees meer
Fijne feestdagen
Frietjes en oliebollen bakken of gourmetten? Lever het gebruikte vet apart in!
Lees meer

Kennis

Onderzoek

Onderzoeken en innovaties

Lees meer