Maak jouw tuin waterklaar

Gepubliceerd op: 15-10-2018

Ons klimaat verandert. We hebben steeds vaker te maken met extreme regenval, wateroverlast en langdurige perioden van droogte. Het is daarom tijd voor actie!

Samen kunnen we wateroverlast en droogte bij jou in de wijk terug dringen. Is jouw tuin al Waterklaar? Alleen met jouw hulp kunnen we het waterprobleem zoveel als mogelijk oplossen. Door het nemen van eenvoudige maatregelen maat je jouw tuin Waterklaar. Bijvoorbeeld door je regenpijp af te koppelen van het riool. Het water stroomt dan niet meer naar het riool, maar zakt in je tuin het grondwater in. Zo voorkom je dat het riool overbelast raakt.

Je kunt er ook voor kiezen het water boven de grond op te vangen. Middels een vijver, laag gelegen gedeelten of gewoon via je eigen grasveld. Of wellicht kies je liever voor een oplossing onder de grond. Er zijn verschillende mogelijkheden met grindkoffers of infiltratiekratten. Een andere manier om je tuin Waterklaar te maken is door te kiezen voor een waterdoorlatend terras of je bestrating te vervangen door groen of grind. Ook het aanleggen van een groen dak is een goede keuze.

Met simpele maatregelen verkleinen we de kans op wateroverlast en verdroging van de grond. Dat zorgt voor een mooie groene tuin. Genieten van een klimaatvriendelijke tuin heb je dus zelf in de hand. Laat je adviseren door experts in jouw gemeente.

Waterklaar actueel


Actueel

Is uw tuin al Waterklaar?
Regenpijp? De zaag erin! Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan door...
Lees meer
Campagne WATERKLAAR van start
Ons klimaat verandert. We hebben steeds vaker te maken met extreme regenval, wateroverlast en...
Lees meer
Onze gemeente waterklaar
De waterklaarcampagne is een initiatief van Parkstad Stadsregio Limburg. Gedurende een periode...
Lees meer

Kennis

Onderzoek

Onderzoeken en innovaties

Lees meer