Ga naar de inhoud
Oplossingen

Vergroenen

Clouds

Planten op de juiste plek


Planten op de juiste plek
Plaats planten die geschikt zijn voor de grondsoort, licht- en vochtomstandigheden. Het voorkomt de groei van onkruid. Bovendien is de kans op ziektes en plagen aanzienlijk kleiner. De planten blijven gezond, waardoor geen schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven te worden. Kies voor de planten met weinig onderhoud.

Een gezonde bodem is essentieel voor gezonde planten. Tijdens droge, hete zomers helpt het om te kiezen voor de juiste planten. Kies in een droge tuin voor planten die goed tegen droogte kunnen. Door minder vaak te sproeien, kunnen de planten 'getraind' worden tegen droogte. Vang water op tijdens perioden van wateroverlast. Besproei planten liefst met het eigen opgevangen regenwater. Dit doe je eenvoudig door de regenpijp af te koppelen van het riool en het water in de tuin te bergen.

Kosten 1 1 1 1

Planten aanschaffen kost geld, maar het op de goede plek plaatsen spaart geld, doordat planten niet ziek worden of dood gaan.

Wateroverlast 1 1 1 1

Draagt niet of in minimale mate bij aan het voorkomen van wateroverlast

Droogte 1 1 1 1

Heb je een droge tuin? Zorg voor planten die goed tegen droogte kunnen, zodat je ook in droge periodes kunt genieten van een groene tuin en minder water hoeft te geven.

Hittestress 1 1 1 1

Planten die goed tegen droogte en hitte kunnen blijven langer groen en helpen hittestress te voorkomen.

Waterkwaliteit 1 1 1 1

Plaats planten die geschikt zijn voor de grondsoort, licht- en vochtomstandigheden. Planten blijven daardoor langer gezond. Zo voorkom je onkruid, ziektes en plagen. Hierdoor hoef je geen schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Regio promoot afkoppelen regenwater met Waterklaar bus

Regio promoot afkoppelen regenwater met Waterklaar bus

Het programma Waterklaar wil de komende jaren extra aandacht vragen voor het afkoppelen van regenpijpen van het riool door naar inwoners toe te gaan. Met een Waterklaar Bus worden wijken, dorpen...

Lees meer
Back to top