Ga naar de inhoud
Oplossingen

Houd water buiten de deur

Clouds

Muren waterdicht maken


Bescherm je woning tegen wateroverlast
Klimaatverandering zorgt voor steeds hevigere regenbuien. Vanwege deze hevige regenbuien is ook de kans op wateroverlast groter. Dat kan vragen om maatregelen om je huis beter te beschermen tegen wateroverlast. Een van deze maatregelen is het waterdicht maken van muren.

Wat houdt het waterdicht maken van je muren in?
Als gevolg van zware regenval kan er water tegen de buitenmuur komen staan. Om de muur waterdicht te maken kun je:
• muren verven met vochtwerende verf;
• muren impregneren of injecteren;
• waterdichte gevelbekleding aanbrengen. 
Een geïmpregneerde muur houdt doorslaand vocht tegen. Doorslaand vocht ontstaat als vocht (regen) via de gevel naar binnen dringt. Een geïnjecteerde muur weert opstijgend vocht. Optrekkend vocht ontstaat wanneer de muren grondvocht absorberen. Vochtwerende verf houdt ook vocht tegen. Je kan de verf aanbrengen op een binnen- en buitenmuur. Een relatief dure en arbeidsintensieve oplossing is het aanbrengen van waterdichte gevelbekleding. Je kan kiezen uit heel wat mogelijkheden bijvoorbeeld steenstrips. Wanneer je de nieuwe gevelbekleding combineert met isolatiewerken zorg je voor een mooi en efficiënt resultaat. Een meerwaarde voor je woning.Kosten 1 1 1 1

Het impregneren van een muur kost € 10,- tot € 15,- per m². Aanbrengen van waterdichte gevelbekleding kost € 35,- tot € 100,- per m². Vochtwerende verf kost € 25,- tot € 40,- per m².

Ruimtegebruik 1 1 1 1

Deze maatregel heeft zin als water je huis binnenstroomt via de muren.

Wat heb je nodig?
Je hebt gespecialiseerde vakmensen nodig.

Tips
Jouw specifieke situatie bepaalt welke maatregel de beste oplossing is.


Tap lekker Limburgs water

Tap lekker Limburgs water

Geniet van de prachtige herfstkleuren in de waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden van Limburg. In tien daarvan hebben we wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

Lees meer
Back to top