Ga naar de inhoud
Oplossingen

Houd water buiten de deur

Clouds

Drainage aanleggen in de kelder


Bescherm je woning tegen wateroverlast
Klimaatverandering zorgt voor steeds hevigere regenbuien. Vanwege deze hevige regenbuien is ook de kans op wateroverlast groter. Dat kan vragen om maatregelen om je huis beter te beschermen tegen wateroverlast. Een van deze maatregelen is het aanleggen van drainage in je kelder.

Wat houdt het aanleggen van drainage in je kelder in?
Wanneer je kelder niet waterdicht is en de fundering rondom je woning niet goed is kan er water de kelder binnendringen. Om te zorgen dat dit water ook je kelder weer uit kan kun je drainage aanleggen in je kelder. Je kunt de drainage op verschillende plaatsen aanbrengen, in de rand, de vloer of de wand. Afhankelijk van waar het water binnenkomt kies je voor één van deze vormen.

Randdrainage; voor het afvoeren van vocht dat via de naad, de plek waar keldervloer en de muren bij elkaar komen, de kelder binnen komt. Een gemetselde stenen goot voorzien van een waterdichte cementring leidt het water naar een verzamelpunt, waar een pomp het afvoert.
Vloerdrainage; voor het afvoeren van water dat via de vloer de kelder binnen komt. De vloer wordt van stroken met een noppenmembraam voorzien. Via het membraam stroomt het water via kanaaltjes naar een verzamelpunt, waar een pomp het afvoert.
Wanddrainage; wanneer water binnenkomt via de wanden en bekuiping van de kelder niet mogelijk is dan kies je voor wanddrainage. Op een nieuw te plaatsen wand breng je een noppenmembraam aan. Het membraam zorgt dat het water naar het vloermembraam loopt.

Kosten 1 1 1 1

Het aanleggen van drainage in de kelder is mogelijk vanaf ongeveer € 3000,-. Vraag voor jouw specifieke situatie een offerte aan.

Ruimtegebruik 1 1 1 1

Deze maatregel heeft zin als water je huis binnenstroomt via een deur of andere opening op de begane grond de kelder in, de muren de kelder (grondwater) of via de riolering de kelder in.

Wat heb je nodig?
Voor het uitvoeren van rand-, vloer- of wanddrainage in je kelder heb je gespecialiseerde vakmensen nodig.

Tap lekker Limburgs water

Tap lekker Limburgs water

Geniet van de prachtige herfstkleuren in de waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden van Limburg. In tien daarvan hebben we wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

Lees meer
Back to top