Ga naar de inhoud

De laatste.

Clouds
Gepubliceerd op: 03-06-2022

De laatste column van mijn hand omdat binnenkort mijn wethouderschap in de gemeente Peel en Maas en daarmee ook het voorzitterschap van Waterpanel Noord eindigt. Toch wel een beetje met een brok in mijn keel neem ik afscheid als huidig voorzitter en als een van de oprichters.

Bij veel samenwerkingsverbanden waarbij ik betrokken was, werd vooral veel gepraat en weinig gedaan. Waterpanel Noord is echter een uitzondering. Vooral gericht op de inhoud en uitvoering. Schouders eronder en doorpakken! Ik ben ontzettend trots op “Waterklaar” en de vele projecten die gezamenlijk gerealiseerd zijn door de Noord- en Midden-Limburgse gemeenten samen met de WML, WBL en WL. Ook heb ik veel waardering voor alle Limburgers die geïnspireerd zijn geraakt en zelf hun steentje hebben bijgedragen aan het opvangen van de gevolgen van de klimaatverandering. Door het regenwater af te koppelen van het riool en hun tuin te vergroenen met bomen en struiken.

En toch voelt het ook alsof het werk nog niet af is. Uit een recent VN-rapport blijkt bijvoorbeeld dat de duur van droogteperiodes in één generatie met 29 procent is gestegen. De Deltacommissaris schreef daarom een brief aan vier ministeries om hen te manen tempo te maken. Helaas opnieuw veel praten en weinig doen lijkt het.

Ik eindig daarom met een laatste oproep. Met de zomer in aankomst komt er weer een mooie tijd aan om de handen uit de mouwen te steken, de tegels uit de tuin te gooien en de schep ter handen te nemen. Ee betere wereld begint immers bij jezelf. Wellicht is het een kleine bijdrage om de verdroging tegen te gaan maar alle kleine bijdragen maken samen een groot geheel. In veel gevallen draagt de gemeente zelfs bij aan de kosten. Kijk maar eens op deze website.

Column NR1 Paul Sanders, voorzitter Waterpanel Noord

Waterklaar actueel


Actueel

Natte voeten of hittestress deze zomer?
Laat je niet verrassen.
Lees meer
De laatste.
De laatste column van mijn hand omdat binnenkort mijn wethouderschap in de gemeente Peel en Maas...
Lees meer

Kennis

Onderzoek /noord/downloads

Downloads

Lees meer
Onderzoek /noord/workshops

Workshops voor verschillende doelgroepen

Lees meer
Back to top

contact

Kalender calendar-icon