Ga naar de inhoud

Een stukje sjoën greun Limburg in de gemeente Gulpen-Wittem

Clouds
Gepubliceerd op: 20-09-2022

Het regent pijpenstelen of het is veel te droog. We kennen allemaal de lange perioden van droogte waarin water schaarser wordt of juist perioden van hevige regenval met overstromingen tot gevolg. In de regio Maastricht en Heuvelland zijn verschillende inwoners aan de slag gegaan met het vergroenen van hun tuin om de mooiste en meest bio-diverse van Nederland te maken. Waterklaar helpt deze inwoners op weg met Tuiny Forest bloeipakketten. Deze worden met korting beschikbaar gesteld, zodat we ook in de toekomst blijven genieten van een “sjoën greun Limburg”.

Een sjöen greun Limburg
‘’Wij zijn voor natuur hier komen wonen. Het is hier erg groen en mooi’’, vertelt Ien Ory. Ze is naar Zuid-Limburg verhuisd voor o.a. de holle wegen, vergezichten en om te genieten van elk seizoen met zijn eigen charme. De herfstkleuren, sneeuw over het heuvellandschap en fruitbloesems in de zomer. ‘’Alleen de zomers worden te laatste jaren voor mij te heet’’. Ien vertelt: ‘’Laatst heb ik een boek gelezen over voedselbossen, want dat was eigenlijk mijn grote wens om te ontwikkelen. Echter is dat wat ingewikkeld voor mij. Afgelopen jaren ben ik gewoon maar wat aan het proberen geweest met mijn stadse achtergrond, maar heb wel een ‘tiny aanzet’ gegeven’’.

De meerwaarde van een Tuiny Forest pakket

Het Tuiny Forest pakket is een samengesteld bloeipakket om je tuin te vergroenen. ‘’Het zorgt voor een werkelijk verschil van een braakliggende stoeptegeltuin naar een levendige groene natuurplek.’’ De leuke samenstelling van inheemse planten voor een redelijke prijs is de aanzet geweest om een Tuiny Forest te kopen. ‘’Verscheidenheid in aanbod van inheemse groen trekt dierenleven aan, verbetert bodemkwaliteit en mijn humeur’’, aldus Ien. De stoeptegels zijn er ook uitgehaald en vervangen door groen. ‘’Ik leek wel een omgekeerde stratenmaker. Ik ben veel tijd bezig geweest met stenen verwijderen’’.

Bestel jouw Tuiny Forest pakket

Wil jij je tuin ook omtoveren tot een groene oase? Inwoners uit de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul ontvangen een hoge korting op 100 Tuiny Forest bloeipakketten. Het Tuiny Forest pakket is met 50% korting te bestellen via www.sprinklr.co/products/tuiny-forest-waterklaar. Bestellen is mogelijk tot 31 oktober 2022 zolang de voorraad strekt.




Een stukje sjoën greun Limburg in de gemeente Gulpen-Wittem
Back to top

contact

Kalender calendar-icon