Ga naar de inhoud

Weet jij wat(er speelt in Limburg?

Clouds
Gepubliceerd op: 04-09-2021

Limburg is een prachtige provincie met afwisselende landschappen, maar ook een kwetsbare zoals we afgelopen
zomer helaas hebben mogen ondervinden. De wisselende hoeveelheid water als gevolg van het veranderende klimaat leidt steeds vaker tot problemen en zet ons voor grote uitdagingen. Samen zullen we anders met water moeten omgaan.

Limburg heeft tal van waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden. In tien daarvan zijn bijzondere wandel en fietsroutes uitgestippeld. Want op elke route stroomt onder jouw voeten, diep in de bodem, het drinkwater van morgen en overmorgen. Dit water wordt lokaal opgepompt door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) om vervolgens gezuiverd thuis uit de kraan te komen. Ook kom je op de routes projecten tegen waar Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten werken aan schoon en veilig water. Want het werk aan water is nooit af. Het blijft elke dag een klus om ons water op peil en gezond te houden. En daar hebben we jouw hulp hard bij nodig.


Op pad met Waterklaar
Ontdek wat(er) speelt in Limburg en geniet van de omgeving, maar wel met zorg. Want wat boven de grond gebeurt, kan de kwaliteit van het grondwater, oppervlaktewater en drinkwater tot diep onder de grond negatief beïnvloeden. Ook jij kunt bijdragen om ons water gezond te houden. Zo kunnen we van water blijven genieten. Ontdek wat(er) speelt op www.oppadmetwaterklaar.nl.

Waterklaar actueel


Actueel

Weet wat(er) speelt!
Het klimaat verandert. We krijgen in Limburg steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Deze...
Lees meer
Bosatlas
Een van de boeken die mij uit mijn jeugd is bijgebleven, is de Bosatlas. Een imponerend groot...
Lees meer

Kennis

Onderzoek /maas/downloads

Downloads

Lees meer
Onderzoek https://www.waterklaar.nl/maas/onderzoeken

Onderzoeken en innovaties

Lees meer
Back to top

contact

Kalender calendar-icon