Voorjaar! Maak je tuin waterklaar

Het is weer lente! Blaadjes verschijnen aan de bomen, de eerste bloemenknoppen laten zich voorzichtig zien en ’s avonds is het langer licht. Tijd om fijn naar buiten te gaan. Voor veel mensen betekent dat lekker aan de slag om de tuin op orde te maken. Het weer moet dan natuurlijk wel willen meewerken. En dat is in Nederland de laatste jaren helaas niet altijd meer het geval.

Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer. Langere perioden van droogte en hitte maar ook grote wateroverlast door enorme hoosbuien. Straten en tuinen die blank komen te staan door een stortvloed van regen of juist het verdrogen van bomen en planten omdat er wekenlang geen druppel water valt.

Gelukkig kunnen we daar met z’n allen iets aan doen. Met relatief eenvoudige middelen kunnen we de waterhuishouding in onze tuinen aanpassen zodat er minder overlast ontstaat. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het afkoppelen van de regenpijp van het riool door regenwater op te vangen in een regenton of vijver zodat het in tijden van droogte gebruikt kan worden om de tuin te besproeien.

Maak je tuin waterklaar